Ponedeljak 15.06.2015.
04:00
D. N. P. - Vesti

Vučić odlučio da preda Gazivode

Tanjug
Ni blizu knezu Milošu: Aleksandar Vučić

Ovo se ističe u saopštenju Patriotskog bloka na severu Kosova (čine ga DSS, Dveri, Udruženje Stara Srbija i Društvo srpsko-slovenske solidarnosti "Grigorije Stepanovič Ščerbin") u kome se još dodaje:

"Dramatičan poziv predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića građanima Srbije da treba da pokažu puno jedinstvo uoči pregovora s Prištinom 23. juna u Briselu umnogome podseća na atmosferu uoči potpisivanja Briselskog sporazuma kojim se država Srbija praktično odrekla Kosova i Metohije. Ovaj poziv liči na poziv za 'jedinstvo u izdaji', jer treba da pripremi javnost u Srbiji na ustupke Srbije tokom pregovora o Kosovu i Metohiji čime bi se zaokružila državnost ove separatističke tvorevine stvorene uz pomoć aktuelne vlasti u Srbiji."

Kud se dede Tomina platforma?

U ime Srba sa KiM, Patriotski blok pita predsednika Srbije Tomislava Nikolića "kud se dede njegova platforma o Kosovu i Metohiji" i da li će se na osnovu nje odvijati pregovori u Briselu ili će možda doživeti sudbinu "toalet papira". U saopštenju je osuđen i oružani napad na portal Košev za koji se tvrdi da je među građanima Kosova i Metohije poznat po svojoj objektivnosti i nije naklonjen režimu u Beogradu.

U saopštenju se još navodi je poistovećivanje premijera Srbije s Milošem Obrenovićem u najmanju ruku neukusno.

"Veliki srpski knez je teritoriju svoje države stalno proširivao za razliku od Aleksandra Vučića koji prostor države Srbije sve više sužava", dodaje se u saopštenju Patriotskog bloka.

2024 © - Vesti online