Nedelja 14.06.2015.
15:44
Vestionline

Nemci tvrde: Hrvatska zbog "svastike" pred izbacivanjem iz kvalifikacija

Reuters
Nečuveni skandal u Splitu

Tako je ugledni nemački list "Focus.de" na svom portalu u dva opširna teksta do detalja opisao šta se događalo na u Splitu, i sa pravom se zapitao kako je moguće da je nacistički simbol pre utakmice prošao nezapažen. Takođe, navedene se reči šefa sigurnosti Hrvatskog fudbalskog saveza Zorana Cvrka da su odgovorni nešto pre utakmice znali za postojanje "svastike", ali da ništa nisu preduzeli kako bi se ista uklonila. Šteta su pokušali da saniraju tek na poluvremenu, ali tada je već bilo prekasno.

 Isti portal piše kako je Cvrk na konferenciji za novinare u subotu u Splitu upozoravao Vladu Republike Hrvatske zbog ignorisanja tri pisma UEFA, u kojima se navode problemi s navijačima i u kojima se poziva na njihovo rešavanje.

Hrvatski fudbalski savez je do sada platio 2,3 miliona evra kazne zbog nereda na stadionima. Navijači koji su napravili nerede u Milanu nisu kažnjeni, Hrvatska je utakmicu protiv Italije na "Poljudu" morala da igra bez publike zbog, kako doslovno pišu, rasističkih napada hrvatskih navijača protiv Norveške, a sada, posle skandala sa "svastikom", Hrvatska može očekivati i izbacivanje iz kvalifikacija, zaključuje novinar "Focusa". 
 
Naravno, ako je reč o istini, u pitanju je skandal ogromnih razmera.

2024 © - Vesti online