Nedelja 14.06.2015.
11:49 >> 12:11h
blic.rs

Srbin i njegova ćerka (4) poginuli u eksploziji kola u Švedskoj

AP
Policija još ne zna motive eksplozije

Dejan se sa ćerkom i još dvojicom prijatelja nalazio u automobilu ispod kojeg je, kako se pretpostavlja, bila postavljena eksplozivna naprava. 

Eksplozija se dogodila na putu 155 u Torslandu, naselju u Geteborgu. Dejan Mandići i njegovi prijatelji poginuli su na licu mesta, dok je devojčica preminula u bolnici.

Prema navodima švedskog "Aftonbladeta", žrtve su se vraćale sa pecanja. List navodi i da je u kolima pored Mandića bio i 32-godišnjak koji je policiji poznat kao jedan od lidera bande u Geteborgu i ranije je osuđivan.

Šef policijske jedinice koja vodi istragu o eksploziji Robert Karlson potvrdio je da je među poginulima osoba koja je povezana sa nedavnim sukobima bandi u Geteborgu.

Policija istražuje da li je eksplozija koja se desila u petak bila namerna ili je u pitanju greška, a ne isključuje se ni mogućnost nesrećnog slučaja.

Ovo nije prvi slučaj da je u Geteborgu stradao srpski državljanin. U martu ove godine život je izgubio Petar Petrović (20), koji je poginuo nakon što ga je upucao nepoznati napadač.

2024 © - Vesti online