Subota 13.06.2015.
16:25
Tanjug

Uhapšen!

Srna
Foto: Ilustracija

Dolijao.

Vozač Vali Ahmadiov optužen je za teško kršenje saobraćajnih propisa i protiv njega će biti podneta krivična tužba, saopštili su ministarstbvo unutrašnjih poslova Azerbejdžana i tužilaštvo te zemlje.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenjju, Ahmadov je bio za volanom autobusa koji je udario tri članice sinhronog plivačkog tima Austrije u sportskom selu u četvrtak ujutro, dok su se šetale trotoarom.

Jedna od povređenih sportistkinja, 15. godišnja Vanesa Sahinović zadobila je teške povrede kičme, zbog kojih postoji opasnost da ostane paralizovana.

Njena timska drugarica Luna Pajer polomila je lakat, dok je treća devojka Verena Bret iz ovog udesa izašla nepovređena, samo sa modricama.

Sahinović i Pajer su odmah prebačene u Austriju na dalje lečenje.

Azerbejdzanske vlasti su takođe saopštile da kompanija koja je zaposlila Ahmadova - Bakubus, može da snosi zakonske posledice, zbog kršenja propisa o zapošljavanju vozača.

Tamošnji mediji su preneli da je uzrok ovog teškog incidenta možda bio i alkohol, s obzirom da postoje optužbe da su neki članovi osoblja pili na radnom mestu.

2024 © - Vesti online