Ponedeljak 03.05.2010.
13:50 >> 16:03h
Vestionline

Danilović: 1992. se igrala drugačija košarka

Tom prilikom Predrag Danilović se prisetio odličnog prijema u Fuenalabradi, četvrtfinalnih mečeva sa italijanskim Knorom, odlaska u Istanbul, Saletove trojke, kao i ostalih detalja vezanih za najveći uspeh u Partizanovoj istoriji.

Partizan sada, 18 godina kasnije, ima priliku da napravi još jedno veliko iznenađenje i okiti se titulom šampiona Evrope, iako je u to malo ko verovao.

"Najbitnije je da igračima obezbedimo potpun mir u Parizu, da se ne razmišljaju ni o čemu, osim o duelu sa Olimpijakosom. Vrlo je bitno i da igrači sami sebe spreme, jer to niko ne može bolje da uradi od njih samih", dodao je Danilović.

Za manje od 48 sati "crno-beli" kreću za Pariz, a u petak ih od 21 čaš čeka polufinalni duel sa Olimpijakosom.

Najiskusniji igrači šampiona Srbije, Petar Božić i Dušan Kecman, kažu da su emocije pod kontrolom i da od sebe i ekipe očekuju samo maksimalno angažovanu i pametnu igru.

"Sigurno je da smo svi jako uzbuđeni...idemo na Fajnal for, ali u ekipi nema mesta euforiji, mislim da emocije držimo pod kontrolom i očekujem da se u Parizu prikažemo u najboljem izdanju ove sezone", rekao je Božić.

Kecman kaže da Partizanu ne treba motivacija, jer je samo polufinale F4 i protivnik renomea Olimpijakosa, sam po sebi veliki motiv.

"Timskom igrom ćemo probati da pariramo njihovom individualnom kvalitetu. Svi ćemo pružiti 100 odsto mogućnosti i uvek se potajno nadamo uspehu, baš kao što smo to radili tokom sezone", dodao je Kecman.
 

2024 © - Vesti online