Subota 13.06.2015.
12:41
Tanjug

Kolinda o kukastom krstu: Hrvatska ima najbolje navijače, ali...

Fonet/AP
Stati na put huliganima: Kolinda Grabar Kitarović

Zloglasni kukasti krst, simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiiona "Poljud", uoči utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Hrvatske i Italije, koji je završen remijem - 1:1.

- Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu - saopštila je kancelarija predsedice Grabar Kitarović.

Kako je istaknuto, "Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski fudbal, nego i hrvatsku državu".

Grabar Kitarović je ocenila da je tim činom nanešena nemerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svetu.. Smatra, stoga, da tome i takvima treba konačno stati na put. 

- Tražim nužnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinilaca - navela je predsednica Hrvatske u saopštenju.

Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su pre utakmice na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog krsta.

2024 © - Vesti online