Subota 13.06.2015.
08:45
D. N. Petrović - Vesti

Za srpsku bolnicu kosovska licenca?

Tanjug
Kosovska Mitrovica

Albanski carinici nisu dozvolili prolaz vozilu. Nakon četiri sata čekanja, pratiocima pošiljke objašnjeno je da je pošiljka stopirana jer bolnica u Kosovskoj Mitrovici "nema licencu Republike Kosovo". U kombiju su bili sterilizatori, vage za merenje novorođenčadi, EKG-uređaji i merači pritiska, vrednosti oko 8.000 evra.

- Imali smo svu potrebnu dokumentaciju koju smo, očekujući probleme, danima pripremali. Da nije bilo intervencije gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, pošiljku bi nam oduzeli. Vratili smo se u Rašku. Nadamo se da će pošiljka ipak stići do onih kojima je namenjena - kaže Nemanja Biševac, predstavnik Studentskog parlamenta u Kosovskoj Mitrovici.

Direktorka Kancelarije Vlade Kosova Adrijana Hodžić izrazila je žaljenje i obećala da će humanitarna pomoć "u najkraćem roku" stići do onih kojima je namenjena. Ona je istakla da rukovodstvo opštine severna Kosovska Mitrovica treba da zatraži dozvolu od kosovskog ministarstva zdravlja u Prištini da pomoć uđe na Kosovo i Metohiju.

2024 © - Vesti online