Ponedeljak 03.05.2010.
09:30
Vestionline

"Ja sam spalio kosti Adolfa Hitlera i Eve Braun"

"Pepeo kostiju Adolfa Hitlera i Eve Braun 1970. godine iskopao sam po naredbi, spalio i razbacao u blizini Magdeburga", rekao je britanskom tabloidu 73-godišnji bivši oficir KGB-a Vladimir Gumenjuk. On tvrdi da neće odati mesto gde je rasuo pepeo “jer bi tamo odmah počeli hodočastiti neonacisti, kojih je u Nemačkoj ionako previše, a podigli bi mu i spomenik”.

Tvrdi i da je poslednji iz ekipe trojice kojima je iz Moskve naređeno da ekshumiraju ostatke Hitlera, Braunove, Josefa i Magde Gebels i da ih bace na tačno određeno mesto.

"Samo smo dvadesetak sekundi bili sami, pa smo se slikali uz pepeo, a potom smo pepeo bacili sa stene u bezimeni potočić."

U istorijskim knjigama se navodi da su Hitlerovi i Gebelsovi bili pokopani u sovjetskom KGB-ovu kompleksu SMERŠ (Skraćenica od "Smert špionam") nedaleko od Magdeburga, a i to da su 1970. godine kao njihovi posmrtni ostaci ekshumirani i spaljeni, a pepeo bačen u Elbu.

Britanski tabloid nije objavio fotografiju trojice ruskih agenata kojom se jedini preživeli agent KGB-a sa Hitlerove kremacije hvalio.

2024 © - Vesti online