Petak 12.06.2015.
11:37
Tanjug

Počinje!

ABA liga
Od njih se najviše očekuje: Nikola Kalinić i Aleksandar Pavlović

Šampion će postati ekipa koja prva dođe do tri pobede, a crveno-belima pripada prednost domaćeg terena, pošto su ligaški deo šampionata završili na prvom mestu

Puleni Dejana Radonjića su favoriti pošto su dobili šest od devet "večitih" ovosezonskih derbija.

Zvezda je veoma motivisana da sezonu zaokruži na najbolji mogući način - titulom ABA lige, Super lige i nacionalnog Kupa, ali i učešćem u Top 16 fazi Evrolige.

- Počinje završnica četvrtog takmičenja i ulazak u sam kraj naporne sezone. Igramo 78. duel ove sezone, a 10. protiv Partizana, jedinog prvaka Srbije. Imamo veliki respekt prema njegovim rezultatima poslednjih godina i verujem da će serija biti interesantna. Moramo da budemo jako dobri kako bismo ostvarili ono što dugo čekamo - rekao je Radonjić.

Sa druge strane klub iz Humske će pokušati da osvoji 14. uzastopnu titulu prvaka države. Kao i po običaju, izabranici Duška Vujoševića u finišu sezone podižu formu, o čemu svedoči i pobeda nad Zvezdom (92:82) u poslednjem kolu Super lige.

- Godinama smo bili prvaci i ne odričemo se toga, bez obzira na situaciju. Partizan sigurno, bez obzira što je Zvezda favorizovana od politike i države u određenoj prednosti, ali to ne pretvaramo u alibi. Nećemo lako da predamo titulu - poručio je Duško Vujošević, koji u finalnoj seriji neće moći da računa na Eda Murića, dok su na drugoj strani pod znakom pitanja Boban Marjanović i Stefan Jović.

2024 © - Vesti online