Četvrtak 11.06.2015.
21:36
B92

Gornji Milanovac: SNS opozicija SNS-u

sns.org.rs
I vlast i opozicija

SNS u Gornjem Milanovcu još sutra će imati 15 odbornika, kada će petoro njih najverovatnije otići u opoziciju. Oni su se pre dve godine izdvojili sa liste "Pokrenimo Gornji Milanovac - Tomislav Nikolić" i formirali odborničku grupu SNS, čije će ime, zbog toga što su isključeni iz stranke, prestati da koriste.

Risto Bojović u zgradu opštine Gornji Milanovac ušao je kao šef odborničke grupe Srpske napredne stranke.

I lider naprednjaka u tom gradu Dejan Kovačevic ulazi kao šef odborničke grupe, ali pod nazivom Pokrenimo Gornji Milanovac - Tomislav Nikolić.

Vrata lokalnog parlamenta za njih su se otvorila 2012. godine kada su mandate dobili na istoj izbornoj listi.

- “Pokrenimo Gornji Milanovac – Tomislav Nikolić, zato što je takav bio naziv izborne liste. Tako smo učestvovali na izborima”- naveo je Dejan Kovacević, šef odborničke grupe "Pokrenimo Gornji Milanovac – Tomislav Nikolić".

Do razlaza je došlo odmah nakon izbora. Sa liste "Pokrenimo Gornji Milanovac - Tomislav Nikolić", izdvojilo se pet odbornika koji su samostalno formirali odborničku grupu Srpska napredna stranka.

- Kao zasebna odbornička grupa postojimo već više od 2 godine a razlog formiranja je što smo se zalagali za drugačiju orijentaciju vođenja politike na lokalnom nivou - naveo je Risto Bojović, šef odborničke grupe SNS.

U klupe lokalnog parlamenta u Gornjem Milanovcu sutra ce sesti 15 odbornika Srpske napredne stranke, ali samo desetoro njih će dalje biti u vlasti dok će petoro posle dve godine otići u opoziciju. Oni su u međuvremenu u aprilu isključeni iz stranke.

Dejan Kovačević je naveo da svako ko je isključen iz stranke mora da prestane da nosi njeno ime.

- Kako je ko izabrao svoje ime to je njihov problem. Sada kada su isključeni iz stranke moraće to ime da prestanu da koriste - naveo je on.

Risto Bojović je izjavio da još danas pripada odborničkoj grupi SNS, a već od sutra će nositi naziv OG Naš Milanovac. Bojović ističe da će sutra skupštinskim organima predati spisak članova nove odborničke grupe.
 

2024 © - Vesti online