Petak 12.06.2015.
06:51
D. N. Petrović - Vesti

Rakić i Bahtiri spremni za integraciju

Vesti
Agim Bahtiri, Adrijana Hodžić i Goran Rakić

Kako se navodi, tokom sastanka, koji je trajao tri sata, oni su razgovarali o opštoj situaciji u oba dela grada, ocenjujući da je bezbednosna situacija trenutno mirna i s trendom daljeg smirivanja, a razgovarali su i o nastavku dobre saradnje o pitanjima od zajedničkog interesa za žitelje ova dela grada.

Gradonačelnici Bahtiri i Rakić razmotrili su, kako pišu albanski mediji, integraciju grada i stvaranje uslova za povratak u svoje domove raseljenih Srba i Albanaca, kao i o organizovanju zajedničke donatorske konferencije za realizaciju projekata od interesa grada u celini.

Rakić je ovom prilikom, kako naglašava Veriu info, dao snažnu podršku Bahtiriju i njegovim opcijama za ekonomski razvoj, socijalnu zaštitu i integraciju Mitrovice. Rakić i Bahtiri će se sastati 23. juna u Briselu gde će razgovarati o mostu na Ibru.

Ove susrete Srbi na severu doživljavaju različito: jedni smatraju da je sve deo politike diktirane iz Beograda da se do kraja sprovede Briselski sporazum i Sever potpuno stavi pod kontrolu Prištine (Rakić je izabran na izborima po zakonima Kosova koje je raspisala Vlada Kosova), dok drugi ističu da "treba sarađivati" i da saradnja Bahtirija i Rakića daje rezultate, posebno u Brđanima, gde je nedavno, zajedničkom akcijom, sprečen novi sukob Srba i Albanaca.

2024 © - Vesti online