Četvrtak 11.06.2015.
17:43
Tanjug

Đilas odgovorio Vujoševiću: Ne komuniciram sa trenerima

Fonet/N.Đ.
Ima plan: Dragan Đilas

- Kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije komuniciram isključivo sa predsednicima klubova, a ne sa trenerima i pomoćnim osobljem. KSS i ja lično, u svakoj izjavi, na svakom sastanku kome sam prisustvovao, zalagao sam se za postojanje regionalne lige. Dana 10. juna smo sa sastanka klubova iz Saveza poslali poziv svim federacijama i klubovima da održimo zajednički sastanak kako bismo sačuvali regionalnu ligu, organizovanu u skladu sa Statutom FIBA i standardima Evrolige - poručio je Đilas.

Ranije danas Vujošević je rekao da je problem na relaciji FIBA-Evroliga, lični interes i da ne veruje da bi i jedna reprezentacija bila isključena sa Evropskog prvenstva.

Prvi čovek KŠ podsetio je da je ABA liga, odlukom FIBA Evropa od 7. marta, izgubila priznanje FIBA, jer je bila jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju Lige.

- Statut FIBA Evropa izričito zabranjuje učešće klubovima, sudijama i ostalim zvaničnim licima u ligama koje nisu priznate. Statut FIBA obavezuje nacionalne federacije da iz svih takmičenja diskvalifikuju klubove i pojedince koji učestvuju u ligama koje nisu priznate - istakao je Đilas.

On je dodao da regionalna liga počinje u oktobru i da ima sasvim dovoljno vremena da se organizuje na način prihvatljiv za sve.

- Ko bi vodio takvu regionalnu ligu trebalo bi da odluči 12 klubova učesnika koji bi, po ugledu na Evroligu, bili i njeni vlasnici. Ukoliko ostali klubovi učesnici regionalne lige i njihovi nacionalni savezi ne budu želeli da nastave sa regionalnim takmičenjem, igraće se nacionalne lige. O tome kako bi bila organizovana takva liga razmišljaćemo tek kad iscrpimo sve mogućnosti za nastavak postojanja regionalnog takmičenja - navodi se u saopštenju KSS.

2024 © - Vesti online