Četvrtak 11.06.2015.
14:44
Tanjug

ZVEZDA: Na vreme smo upozoravali

kkcrvenazvezda.rs
Foto: Ilustracija

- Povodom svih dešavanja koja su kulminirala poslednjih nekoliko dana na relaciji FIBA - ABA liga - nacionalni savezi, KK Crvena zvezda želi da obavesti javnost da je jedini klub koji je na vreme upozoravao na moguće negativne posledice po košarkaške subjekte u čitavom regionu i davao konkretne predloge za rešavanje problema. Medutim, tada smo neosnovano i neodgovorno napadani sa raznih strana da želimo nekakvu kontrolu nad ligom, iako smo jedini predvideli sve ono što nam se sada dešava - navodi se u saopštenju šampiona regionalnog takmičenja.

Kako se ističe, Zvezda je "jedini  klub u regionu koji je ozbiljno shvatao i otvoreno upozoravao na dopis FIBA od 9. marta 2015. godine kojim se ukida priznanje ABA lige".

Takođe, ističe se da je KK Crvena zvezda "još na sastanku u Beogradu 13. aprila jasno iznela ideju o reorganizaciji postojeće ABA lige i njeno potpuno usklađivanje sa normativnim aktima FIBA i Evrolige".

- Zbog svega navedenog KK Crvena zvezda ne može da snosi bilo kakvu odgovornost za novonastalu situaciju i procep u kome se nalazi ne samo srpska košarka, već klubovi i savezi u citavom regionu - ističe se između ostalog u saopštenju i naglašava da su neodgovornim ponašanjem pojedinaca klubovi dovedeni praktično u pat poziciju.

- Kako se na kraju ističe, "KK Crvena zvezda se apsolutno zalaže za regionalnu ligu, ali normativno potpuno uređenu i priznatu od strane FIBA, Evrolige i svih nacionalnih saveza u regionu".

- Interes KK Crvena zvezda je igranje u takvoj regionalnoj ligi i naravno ucešće u Evroligi, za šta se izborila na terenu osvajanjem šampionskog prstena u ABA ligi u sezoni 2014/2015, što niko ne može da joj ospori - ističe se u saopštenju i apeluje na zajednički dogovor svih zainteresovanih strana.

2024 © - Vesti online