Petak 12.06.2015.
02:30
menshealth.rs

Novi letnji trend: Vreli seks izazov!

argumentpress.ro
Osvežite vezu: Možda je seks izazov baš ono što vam je potrebno

Ukoliko je nastupila "suša", stručnjaci otkrivaju da biste mogli da se vratite u sedlo ako postavite sebi seksi izazov, u kome ćete s partnerkom/partnerom upražnjavati seksualne odnose svakog dana u nedelji.

- Ovo može biti način da osvežite vezu i poboljšate vašu konekciju - kaže bračni terapeut Nil Rozental.

- Možete za početak da budete umereni i da pokušate da vodite ljubav sedam ili deset dana svakokodnevno, pa da vidite kako ćete se osećati - dodaje Rozental.

Možda vam se ideja o praktično zakazanom seksu svakog dana može učiniti potpuno neprivlačno, ali pokušajte da sagledate širu sliku.

- Ono što je važno jeste da se oboje složite da uradite nešto što će vas učiniti bliskim i povezanim - kaže Rozental.

- Složićete se da je seks više od prioriteta - dodaje on.

Seks izazov - vaša rđava usluga?!

Neki eksperti smatraju da ovakva vrsta izazova čini rđavu uslugu paru.

- Nazivanje ovog zadatka izazovom samo po sebi smeta i ometa. Nije dobro ako je to nešto što morate da uradite. Seks bi trebalo da bude zabavna, kooperativna stvar. Ne bi trebalo da pritiskate sebe na to - kaže dr Nensi Irvin.

Nedavna studija je pokazala da su parovi koju su bili primorani da udvostruče broj seksualnih odnosa manje srećni, tačnije, tokom istraživanja je zabeležen blagi pad u sreći.

Dakle, šta ako želite da iskoristite pozitivne benefite ovog izazova (više orgazama), ali da izbegnete potencijalne negativne efekte?

Kako nagovoriti devojku na ovaj izazov

Kao i kod svakog problema u vezi, najbolje je da se postavite otvoreno i iskreno.

- Pitajte je da li bi želela da probate eksperiment gde biste morali da imate seks svakog dana. Da li se slaže s tim da imate seks svakog dana tokom jedne nedelje? I da li bi joj smetalo? - kaže Irvin.

- Ne možete da naterate drugu osobu da se oseća krivom zato što to nije baš najbolji način da inspirišete nekoga. Postavite se na sledeći način: Mislim da si atraktivna, seksi i želim da imamo više seksa -  kaže Irvin.

Seks izazov ne rešava ozbiljne probleme u vezi

Zapamtite da seks izazov neće rešiti dublje probleme.

- Ovo nije za svaki par i pod svim okolnostima. Ako osećate da ste izgubili konekciju zbog nepoštovanja i nepoverenja ili smanjene energije i pažnje, onda vas seks neće odmah učiniti uzbuđenim i srećnim - kaže Rosental.

Dakle, nemojte se upuštati u seks izazove da biste izlečili svoju vezu, već kao zabavan način da se ponovo povežete i poboljšati vaš odnos.

2024 © - Vesti online