Četvrtak 11.06.2015.
14:13
Tanjug

Vujošević: Zvezdu favorizuju politika i država, ne damo titulu!

ABA liga
Prepušta Zvezdi ulogu favorita: Duško Vujošević

- Večito se ovog proleća igra "večiti derbi". Bez obzira na veliku količinu utakmica derbi ima magiju. Čini mi se da se igra svakog dana bilo bi tenzije, napetosti i interesovanja publike. Dobro se poznajemo i spremni smo, iako ove sezone imamo određene finansijske okolnosti, pre svega oko selekcije tima i povreda - rekao je Vujošević

Strateg crno-belih je dodao da će duel zbog povrede propustiti Edo Murić.

- On ima značajnu ulogu u rotaciji jer popunjava dve pozicije. Bilo je važno da igra, posebno jer igra i "četvorku", gde smo deficitarni. Ostatak tima je spreman da preuzme njegov posao i pokuša da nadoknadi njegovu ulogu, koja nije mala - naveo je Vujošević.

Prema njegovim rečima dužina klupe dve ekipe neće biti presudna u seriji.

- Godinama smo bili prvaci i ne odričemo se toga, bez obzira na situaciju. Partizan sigurno, bez obzira što je Zvezda favorizovana od politike i države u određenoj prednosti, ali to ne pretvaramo u alibi. Nećemo lako da predamo titulu.

Trener crno-belih kazao je da se nada se da će suđenje biti korektno i da će pobednika odlučiti teren, a ne druge okolnosti.

Pavlović: Pokazali smo da možemo

Košarkaš crno-belih Saša Pavlović ističe da se nada pobedi i brejku u prvom meču protiv Zvezde.

- Zvezda ima prednost domaćeg terena, što se u međusobnim mečevima nije pokazalo kao prednost. U usponu smo forme i igramo dobro kako se približava kraj sezone. Crveno-beli imaju dobar tim, igraju konstantno dobro tokom cele sezone, ali pokazali smo da možemo da igramo sa njima - zaključio je Pavlović.

Prva utakmica finalne serije Super lige igra se u petak od 21 sat u hali "Pionir", a domaćin je Crvena zvezda.

2024 © - Vesti online