Petak 12.06.2015.
00:30
Tanjug

Preti li opasnost od otkazivanja aranžmana: "Argus turs" izbačen iz JUTA

Reuters/M.R.
Proverite dobro agencije: Može se desiti da vam aranžman bude otkazan u poslednju čas

Glavni razlog za isključenje, kako se saznaje, jeste neispunjavanje standarda koje propisuje JUTA, a koji se tiču odnosa prema putnicima.
 

Direktor JUTA Aleksandar Seničić rekao je da je odluka o isključenju bila jednoglasna, piše "Alo".

Nije "Argus" jedini

Pored "Argusa" iz JUTA je isključena i agencija "Tomasturs", a u toku ove godine, asocijacija je primila 25 novih turoperatera.

- Odluka je doneta zbog urušavanja autoriteta i kredibiliteta asocijacije i nepridržavanja visokih standarda turističkih usluga - rekao je Seničić.

Na pitanje koliko isključenje iz ove asocijacije može dodatno da utiče na "Argusovo" poslovanje s obzirom na to da putnici pri izboru agencije po pravilu prvo pitaju da li ima licencu, a zatim i da li je JUTA članica, Seničić je rekao da je pravo putnika da izaberu stranu čarter-kompaniju na šta oni kao asocijacija ne utiču, ali da je ceo odnos u tom procesu trebalo da bude drugačiji, da je odnos prema putnicima trebalo da bude transparentniji i pošteniji.

- To su naši standardi i veoma se zalažemo da se oni poštuju, a u tome se, negde, nismo složili. To je privatna firma i može da posluje kako njeni vlasnici misle da treba, ali mi to ne moramo da podržavamo.

Sa druge strane, u "Argusu" su za "Naše novine" rekli da oni nisu upoznati sa tim da su isključeni iz JUTA, koja za svoje članice, osim što uvodi standarde i pregovara, predstavlja ih, savetuje, informiše, brani, edukuje...

- Ne znamo za to. Nikakvo pismeno obaveštenje nismo dobili tim povodom. Ne znamo ni koji su interesi da se izbaci najveća i najuspešnija agencija na Balkanu. Ako je to istina, neće da utiče na naše dalje poslovanje. Dobri smo poznavaoci zakona i u potpunosti ga primenjujemo.

Agonija "Argusa" i njihovih putnika traje od početka aprila, kada drugi put čarter-kompanije koje su angažovali za Egipat i Tursku nisu dobile dozvole našeg Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Uprkos uveravanju da će do prvih aranžmana problem biti rešen, upravo ti prvi aranžmani koje je trebalo da realizovati 28. aprila za Hurgadu su otkazani. Danak je nastavljen otkazivanjem aranžmana i za Tursku.

2024 © - Vesti online