Četvrtak 11.06.2015.
12:22
Vestionline

Ono kada ti se i trener divi!

Reuters
Uzor i primer mnogima: Novak Đoković

- Njegov način učenja, stav konstantnog nezadovoljstva i mišljenje da uvek može da bude bolji. To mi se baš sviđa... - objašnjava Vajda u intervjuu za poratal "ubitennis.com" komentarišući Đokovića.

- Toliko sam toga naučio od njega. On je kompletan igrač, ali nastavlja da radi svakog dana, jer zna da ima priliku za dodatno unapređenje. Divim mu se.

I to nije sve...

- Ne samo da je odlučan i posvećen sportu, već je i vrlo staložena. Poseduje sopstvenu filozofiju i pristup obavezama prema medijima, svojoj zemlji i prijateljima. Sve to ga čini kompletnom osobom - priča slovački trener i u istom dahu nastavlja:

- Neverovatan je njegov kontinuitet osvajanja trofeja. To nema veze sa novcem, već sa sportom i titulama. Voli da pobeđuje, da igra za publiku i sviđa mi se njegov holistički pristup. Uravnotežen je čovek, a uprkos tome što je jedan od najboljih u istoriji "belog sporta", njegov život nije samo tenis. Izdvaja vreme i za porodicu, a malo je onih kojima tako nešto polazi za rukom - zaključio je Vajda, koji sa Novakom sarađuje od 2006. godine.

2024 © - Vesti online