Četvrtak 11.06.2015.
09:50
blic.rs

Abramovič kupuje banku u Srbiji?

Reuters
Ruski biznismen zainteresovan za kupovinu srpske banke: Roman Abramovič

Vlasnik kragujevačke banke - Nova kreditna banka iz Maribora, pregovarala je sa Abramovičem o prodaji 89,53 odsto kapitala KBM banke, piše "Blic", pozivajući se na više izvora iz bankarskih krugova.

Sa ruskim oligarhom Slovenci su dogovorili i cenu od tri miliona evra.

Kako je navedeno, Abramovič o kupovini banke u Srbiji pregovara preko svog londonskog investicionog fonda Milhaus Kapital koji je osnovao 2001.

U slovenačkoj Novoj kreditnoj banci potvrdili su za da je prodaja njihove banke u Kragujevcu u toku i napomenuli su da zbog toga ne mogu da kometarišu detalje postupka, dok u Narodnoj banci Srbije zasad ne znaju ništa o kupovini kragujevačke banke.

Za kupovinu, to jest sticanje vlasništva u KBM banci a.d. Kragujevac, NBS se zvanično nije obratila nijedna kompanija - saopšteno je iz NBS.

KBM banka ima 24 ekspoziture. Na kraju 2013. banka je zauzimala 0,5 odsto tržišta u Srbiji i zapošljavala 366 ljudi. Tada je godinu završila sa gubitkom od 734 miliona dinara.

Nova kreditna banka iz Maribora postala je njen većinski vlasnik 2010.

Prošle godine ova banka je pala na dubinskom preispitivanju finansijskog stanja banaka u Evropi, nakon čega su i počele da se pojavljuju informacije da banka želi da proda sve što može, piše Blic.

2024 © - Vesti online