Sreda 10.06.2015.
22:51
Tanjug

Momir Ilić: Srbija je želela da izgubimo, a ja sam ponosan

FoNet
Srećan: Momir Ilić

Srbija ima šest bodova, jedan manje od Islanda i Crne Gore, ali će eventualnom pobedom protiv Izraela u poslednjem kolu obezbediti vizu za EP.

- Puno znači ovaj dan za Srbiju i srpski rukomet. Bitno je šta ostavljaš za napred. Ja volim moju zemlju, ona mi je omogućila da napravim karijeru i da sada budem ovde, a sada smo napravili veliki rezultat i plasirali se na EP - rekao je Perić.

On je dodao da je utakmica u Baru odigrana u lepom ambijentu.

- Čestitam Srbiji na muškoj i pravoj utakmici, naravno reprezentaciji Crne Gore na svemu do sad odigranom. Imali su motiv, očekivali pobedu, što je normalno, ali moj tim je uspeo da odgovori svim zahtevima i pokaže se kao veliki - rekao je Perić. 

Obradović: Mogli smo da se radujemo

Selektor Crne Gore Ljubomir Obradović rekao je da je važnost utakmice uticala na rezultat, jer je njegov tim morao da pobedi za direktan palsman na EP.

- Divan ambijent. Meč je bio neizvestan. Mogli smo da se radujemo, ali treba biti realan i reći da smo stizali četiti gola razlike. Poveli smo sa dva, ali nismo izdržali. Želim da obe reprezentacije odu na prvenstvo i sada možemo praktično zajedno da se pripremamo - rekao je Obradović.

Kapiten Srbije Momir Ilić rekao je da je presrećan zbog ostvarenog rezultata.

- Teška utakmica, posle teške sezone. Imali smo veliki pritisak, naročito domaće javnost koja je više želela da budemo poraženi i zbog ovog rezultata sam presrećan. Zahvalio bih se publici na dobrom ambijentu. Želim i Crnoj Gori da se plasira na prvenstvo - rekao je Ilić.

U poslednjem kolu Srbija u nedelju u Kraljevu dočekuje Izrael, dok Crna Gora gostuje Islandu.

2024 © - Vesti online