Sreda 10.06.2015.
17:21
Tanjug

Đilas: Ljudi, hajde da napravimo novu ligu

Fonet/N.Đ.
Svestan alarmantne situacije: Dragan Đilas

Prvi čovek KSS pismo je poslao Košarkaškim savezima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, klubovima koji učestvuju u Jadranskoj ligi, ali i suvlasnicima ABA Sidro d.o.o. kako bi se pronašlo odgovarajuće rešenje i izbegle suspenzije reprezentacija sa prvenstva Evrope.

- Polazeći od više puta javno iznetih zajedničkih stavova svih da je regionalna liga potrebna za razvoj košarke, imajući u vidu problema sa kojim se suočavamo u odnosu na FIBA i Evroligu, apelujem da održimo u najkraćem mogućem roku sastanak kome bi prisustvovali predstavnici Saveza, klubova, učesnika ABA lige, kao i predstavnici šest fizičkih lica, suvlasnika ABA Sidro d.o.o. - napisao je Đilas.

On je poručio da veruje da se na tom sastanku može pronaći rešenje u skladu sa zahtevima FIBA i Evrolige kako bi se prevazišla novonastala situacija.

- Spremni smo da sastanak organizujemo u Beogradu, ali i da učestvujemo na njemu ako se održava u bilo kom drugom mestu na teritoriji bivše Jugoslavije. Molim Vas za hitan odgovor na našu inicijativu, jer su rokovi u okviru kojih treba da nađemo rešenje za prevazilaženje problema izuzetno kratki - kaže Đilas.

Đilas se pozvao na Statut FIBA koji kaže da klubovi, sudije i pojedinci ne mogu učestvovati u takmičenjima nepriznatim od strane FIBA.

- Dajte da vidimo kako da napravimo ligu koja će biti priznata, koju ćemo svi igrati i koja će nas izvući iz problema u koje smo upali. Ne želimo da ulazimo u to ko je više ili manje kriv. Ako postoji dobra volja, mislim da na takvom sastanku, koji ne mora da bude u Beogradu, možemo da dođemo do rešenja - zaključio je predsednik KSS.

2024 © - Vesti online