Sreda 10.06.2015.
16:09 >> 19:11h
tanjug, blic.rs

BG: Bomba ispod džipa, vozač u teškom stanju

Vozač automobila V.K. je od detonacije ispao iz vozila, dok je ono nastavilo nekontrolisano kretanje i udarilo u dva parkirana automobila.

Eksplozija se dogodila oko 15.20 sati, na gašenju požara bilo je angažovano pet vatrogasnih vozila, sa 19 vatrogasaca, a uviđaj je u toku, dodaje se u saopštenju.

Kako je Tanjugu ranije rekla portparol Hitne pomoći Nada Macura oko 15.34 javljeno je za eksploziju bombe u Kirovljevoj ulici broj 7 na Banovom brdu.

- Dve lekarske ekipe su poslate na lice mesta. Čoveka koji je bio u tom automobili eksplozija je izbacila iz kola, mislilo se da je mrtav i njega je ekipa Hitne pomoći prevezla na reanimaciju na VMA - rekla je Macura.

Lekari VMA se bore za život povređenog vozača

- Muškarac koji je danas povređen u eksploziji automobila na Banovom brdu je u operacionoj sali VMA sa teškim telesnim povredana - izjavio je glavni dežurni anesteziolog doktor Aleksandar Vranjanac.

- On je sada u operacionoj sali gde se zbrinjavaju sve te povrede i za sada je prognoza vrlo neizvesna - rekao je Vranjanac Tanjugu.

On je kazao da je muškarac star 46 godina primljen na VMA oko 16 časova sa teškim telesnim povredama, sa velikim delom opečene kože, prelomom desne butne kosti i sa ekspolozivnom povredom u sedalnom predelu.

Vozač džipa je izašao iz obližnjeg kafića, piše list "Blic". Čim je startovao vozilo, začula se ekplozija koja ga je izbacila iz vozila kroz šoferšajbnu na kolovoz.

Kako kažu očevici bio je krvav i polomljen, a prvu pomoć su mu ukazali ljudi koji su istrčali iz autobusa broj 37. Pomagali su da se ugasi požar.  Osim njega, povredu noge je zadobio i jedan pešak, koga su najverovatnije udarili delovi automobila usled detonacije.

Pretpostavlja se da je ispod vozila podmetnuta bomba.

Ulica je zatvorena za saobraćaj, a uviđaj je u toku.

2024 © - Vesti online