Sreda 10.06.2015.
16:32
jutarnji.hr

Pretukla vozača koji joj je ubio ćerku

Fonet
Otišao da spava i ostavio devojku da iskrvari na smrt (Foto: Ilustracija)

- Crkni! Crkavaj kap po kap! Smrade! - vikala je žena na hodniku Opštinskog suda u Osijeku u ponedeljak.

Ona je rukama i nogama udarala Dina Bosanca, kojem se sudi za smrt njene ćerke Adeline (23) u saobraćajnoj nesreći u Štefanju 2013. godine. Adelinina majka mu je iscepala košulju i strgla je sa mladića, a u tuču se umešala i Ljiljanina mlađa ćerka Paula tvrdeći da im je zapretio Bosančev advokat Alen Jakobović.

- Ma ja ću tebe likvidirati! - zapretila je majka advokatu, dok ju je suprug odvlačio i smirivao.

Morala je da interveniše i sudska policija, kao i Hitna pomoć koja je ženi dala injekciju za smirenje. Mučna scena završena je krivičnom prijavom protiv majke nastradale devojke i to zbog napada i pretnje ubistvom opruženom i ozbiljnih pretnji advokatu.

Pre tuče na hodniku suda majka se sukobila sa optuženim u sudnici.

- Dao ti Bog da se ugušiš u vlastitoj krvi i laži! - dovikivala je majka Dinu Bosancu.

Dino Bosanac je kobne noći seo za volan Adelininog automobila, koju je upoznao u jednom kafiću. Sleteli su s puta oko 5.45 sati kod Valpova. Devojci je noga proletela kroz bočno staklo i zaglavila se, a pijani mladić, kome je izmereno 1.50 promila alkohola, izašao je iz automobila, obukao jaknu i odšetao do kuće.

Dok je on mirno spavao u svom krevetu devojka je iskrvarila na smrt u kolima Hitne pomoći. Odbrana tvrdi da je Dino bio u šoku i nesvestan šta se zbiva i da se detalja nesreće ne seća.

- Neću ga ubiti jer bi mu to bilo milosrđe. Ne mogu mu ni oprostiti, neka oproštaj traži od boga, ali prvo da prizna šta je učinio. Svedoci menjaju iskaze, borim se za krv svoje ćerke - ogorčeno je u sudu vikala majka Ljiljana.

- Shvatam je u potpunosti, ona je izgubila dete, a ne ja. Međutim, mi smo morali da se zaštitimo i da ih prijavimo policiji - rekao je otac optuženog.

2024 © - Vesti online