Sreda 10.06.2015.
15:25
Tanjug

Matematičar zna šta se desilo sa nestalim avionom "Malezija erlajsna"

Reuters/Stringer
Ceo svet je tražio nestali malezijski avion, ali od njega ni traga

Nestanak aviona "boing 777", 8. marta prošle godine, smatra se jednom od najvećih misterija u istoriji avijacije. Avion je skrenuo s planirane putanje na letu od Pekinga do Kuala Lumpura iz za sada nepoznatih razloga, posle čega se navodno srušio u južni Indijski okean.

Nijedan ostatak aviona ili prtljaga nije nikada pronađena. U avionu je bilo 239 članova posade i putnika i veruje se da su poginuli.

Matematičar Čen i njegov eksperstki tim smatraju da nije pronađen nijedan deo aviona, jer je "nosem" pao u okean. Prema njegovim rečima, da je avion pao u okean pod bilo kojim drugim uglom, a ne vertikalno, raspao bi se u dodiru sa površinom okeana.

On je pomoću računara napravio modele kretanja aviona. Sumulacija nesreće objašnjava misterije koje su se razvile oko nestanka i neuspele potrage za MH370, a dr Čen tvrdi da su telo aviona i krila potonuli brzo što objašnjava nepostojanje naftne mrlje na površini okeana. 

- Sve će ovo najverovatnije ostati misterija sve dok se jednog dana ne pronađe crna kutija i dekodira - rekao je Čen.

On je podsetio da je 3.500 plutajućih delova pronađeno kada se 1. juna 2009. godine srušio avion "Er Fransa" na letu 447.

2024 © - Vesti online