Sreda 10.06.2015.
14:47
blic.rs

Zbog Koridora 10 ruše 50 godina staru i uspešnu firmu

Tanjug
Država odbila da Koridor 10 malo skrene i zaobiđe fabriku

Vlasnik preduzeća Zoran Nikolić ostaje i bez novčane nadoknade za 16 ari placa i 410 kvadrata pod proizvodnim halama sa zabetoniranim ogromnim mašinama. On ističe da ga danima opsedaju razne državne službe s upozorenjem "da ne pravi problem kada počne rušenje".

- Sve što smo moj otac i ja sticali decenijama sutra će otići u prah i pepeo, a skupocene mašine kakvih nema ni na prostoru stare Jugoslavije biće odnete na otpad. Uništen je život i meni i mojoj porodici - jada se Nikolić, koji je svojevremeno napustio posao asistenta na građevinskom fakultetu da bi nastavio porodični posao. 

Nikolić je, zapravo, u sporu s državnim preduzećem Putevi Srbije, čije veštačenje posle eksproprijacije nije prihvatio. 

- Njihovi veštaci su izračunali da cela moja imovina vredi 26 miliona dinara, a veštaci koje je pre toga angažovala lokalna samouprava da je vrednost placa nekoliko proizvodnih hala i poslovnog objekta - 96 miliona dinara, što i jeste realna cena - objašnjava Nikolić, koji se u međuvremenu razboleo. 

U Upravi za imovinsko-pravne poslove kažu da je predlagano da se trasa autoputa pomeri nekoliko desetina metara kako bi se izbeglo rušenje "Granit mermera", ali da to nije prihvaćeno. 

"Granit mermer" je pionir u proizvodnji finalnih proizvoda od granita i mermera u bivšoj Jugoslaviji, koji je nabavio automatizovane mašine za sečenje kamenih blokova, brušenje i poliranje mermera, a kupci još stižu sa prostora od Kladova do Đevđelije.

2024 © - Vesti online