Sreda 10.06.2015.
08:51
Vestionline

"Orlići" posle trilera u četvrtfinalu Mundijalita (VIDEO)

fss.rs
Veliki uspeh reprezentacije Srbije

"Orlići" su u uzbudljivoj utakmici u kojoj su sve vreme dominirali uspeli da u hičkokovskoj završnici izbore plasman među osam najboljih timova sveta gde će snage odmeriti sa pobednikom meča SAD-Kolumbija.

Srbija je u meč ušla oslabljena neigranjem Sergeja Milinkovića Savića zbog suspenzije i Mijata Gaćinovića koji zbog stomačnih problema nije mogao da igra sve do finiša. To ipak nije sprečilo "orliće" da dominiraju utakmicom i budu bolji rival. Reprezentacija Srbije je imala veliku šansu za vođstvo baš u 57. minutu neposredno pre gola Mađara kada je posle sjajne solo akcije Antonova, zicer promašio Janković katastrofalnim udarcem. Mađari su to znalački kaznili u kontri kada je sličnu situaciju realizovao Merlo kome je to bio peti gol na šampionatu.

Bili su naši dečaci na ivici provalije sve do nadoknade vremena  ali je Šaponjić u 91. minutu uspeo golom da donese produžetke. Ipak, ni tu nije bio kraj drami. Gajić dobija drugi žuti karton i Srbija u dodatnih 30 minuta ulazi sa igračem manje.

Činilo se da će uzbuđenje doživeti vrhunac nakon penal ruleta jer su igrači obe ekipe igrali oprezno ali onda na scenu ponovo stupa Šaponjić. Mladi napadač Partizana u 118. minutu dobija loptu od Andrije Živkovića i sa desne strane pokušava da loptu zavrne na penal u želji da proigra saigrače ali taj pokušaj "sprečava" štoper Mađara Talaber koji nespretno šalje loptu u sopstvenu mrežu za veliko slavlje Srbije.

Pogledajte sve golove sa meča!

0:1 Marvo

1:1 Šaponjić

2:1 Talaber autogol

2024 © - Vesti online