Sreda 10.06.2015.
08:06
D. Dušanić - Vesti

Dejan Matić: Sin mi je najbolji kritičar

Z. K. Munja
Dejan Matić

- Mene studijski rad odmara. Čim čujem dobru pesmu, odmah pohrlim u studio da uradim demo snimak i ocenim posle toga da li je ona zaista prava za mene. Ako jeste, prionem na posao i završim ga do kraja, pa se pred objavljivanje albuma uvek nađem na slatkim mukama, jer imam mnogo dobrih kompozicija i ne znam koju da izostavim - kaže Dejan, koji na novom albumu ima devet novih pesama i jednu festivalsku.

- Imao sam 14 pripremljenih kompozicija, ali bio bi uzaludan posao da sam stavio sve.

Zašto uzaludan, ako smatrate da su sve kvalitetne?

- Zato što se danas mnogo brzo živi i ne bih stigao da ih sve predstavim na adekvatan način. Neka bi sigurno nezasluženo ostala u zapećku. Pogotovo što ide leto, kada se svi poprilično opuste, a onda bi me s jeseni mnogi pitali: "Kad će nešto novo?" Stalno se traže noviteti i zaboravlja se kad je ko i šta objavio. Publika ne stiže da presluša sve pesme koje pevači snime, jer nas je mnogo, a svi nešto rade.

Kako su sinovi Zoran i Konstantin?

- Super! Konstantin je zdrava, dobra i napredna beba. Planirali smo da svi porodično dođemo iz Beča u Beograd u drugoj polovini juna, čim Konstantin dobije vakcinu. Zoki je odlično prihvatio brata, jedino je malo ljubomoran kad uzmem bebu u naručje. Ipak, on je donedavno bio glavni i jedini bata u porodici. Voli Konstantina. Što je stariji, sve je slađi, sad je u uzrastu kad svaki dan izvaljuje neki biser - kaže ponosni tata Dejan.

Šta kaže za nove numere vaš stariji sin Zoran?

- Od njega sam dobio najbolje kritike, rekao mi je: "Tatice, super su ti pesme!" Jeste još mali, ali je muzikalan. Verujem da će poći tatinim stopama, u čemu ću ga naravno podržati, jer nema ničeg lepšeg, nego baviti se muzikom. Moram još da se pohvalim, on me najlepše na svetu oslovljava. Tepa mi: "Moj Dekica, moj tatica bombonica!"

Planirate li solistički koncert u Beogradu?

- Ne verujem da ću stići da ga održim ove godine, smatram da bi to bilo preuranjeno, ali zato će naredne biti pravo vreme.

Da li imate posla?

- Generalno gledano, dve godine sam radio u kontinuitetu i svaki vikend je bilo posla. Inače, festivalska pesma "Ako odeš mi ti" odlično prolazi na terenu, publika je traži, zna i peva je zajedno sa mnom. Balada je sama po sebi veoma jaka, prihvaćena je podjednako dobro u Srbiji, kao i u regionu i dijaspori. Čini mi se samo da je sa malim zakašnjem doprla do obožavalaca u Hrvatskoj. Tamo se probila tek u poslednjih mesec-dva. Ali, bolje ikad nego nikad.

2024 © - Vesti online