Utorak 09.06.2015.
17:41
Tanjug

Makedonija: Odbegli terorista bio bez nadzora policije

Tanjug/AP
Za beg teroriste krivi policajci koji su ga čuvali

U policijskom saopštenju se navodi da je Sektor za unutrašnju kontrolu i profesionalne standarde izvršio proveru okolnosti bekstva jednog od privedenih pripadnika kriminalno-terorističke grupe, te da je konstatovano da su policajci koji su bili zaduženi za čuvanje i obezbeđivanje teroriste postupili neprofesionalno i protivno policijskoj proceduri.

Odgovorni policajci su, kako se navodi, osobu osumnjičenu za terorizam ostavili bez neophodnog nadzora, što je on iskoristio i pobegao sa lica mesta.

Time su, kako je utvrđeno, policajci napravili disciplinski prekršaj pa će protiv njih biti pokrenut postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, navedeno je u saopštenju.

Odbegli Sami Osmani je, prema sopstvenom kazivanju, pobegao kada ga je policija izvela na lice mesta da pokaže gde se nalazi oružje koje su teroristi prebacili u Makedoniju.

Osmani je, kako su ranije preneli makedonski mediji, bio u prvoj grupi koja se predala policiji u Kumanovu posle oružanog sukoba od 9. i 10. maja.

U oružanom sukobu terorista sa pripadnicima makedonskih bezbednosnih snaga u jugoistočnom delu Kumanova, trećem po velicini makedonskom gradu, ubijeno je osam pripadnika policjie, a 37 je ranjeno.

Prema konačnim podacima u akciji je poginulo 10 terorista, dok se 30 članova ove naoružane bande predalo.

2024 © - Vesti online