Utorak 09.06.2015.
13:28
alo.rs

Profesor štrajkuje glađu zbog opštinskih para

youtube.com
Hrani se poezijom i nadom da će uspeti da istera na čistac lopova narodnih para: Profesor Batinić

Batinić je i član Saveta Mesne zajednice, a veliku količinu novca Nova Crvenka je 2012. godine dobila od pokrajine za izgradnju vodovodne mreže, sanaciju divlje deponije i uređenje lokalnih puteva. 

Profesor je dobio podršku meštana Nove Crvenke koji su održali protestnu šetnju. U opštini Kula su zabrinuti za zdravlje Batinića, ali se ne smatraju odgovornim za pitanje koje ne dobija odgovor već tri godine.

- Oni su kao odgovorni u mesnim zajednicama trebali da preduzmu aktivnosti, tamo su išla sredstva. Nije Opština Kula predvodila proceduru. U pitanju je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i to je prava adresa gde treba da se pravdaju sredstva, jer mi nemamo uvid u dokumentaciju - rekao je zamenik predsednika Opštine Kula za "Al Džaziru".

Batinić više ne može da sluša ovakve odgovore pa traži pravu istinu o novcu štrajkujući glađu u seoskoj biblioteci. Takođe, želi da sazna i zašto je prošle godien uhapšen i odveden na Odeljenje neuropsihijatrije u Somboru. Profesor kaže da trenutno živi od vode, poezije i čvrstih ideala.

- Ne nadam se puno, ali čini mi se da ću uspeti - izjavio je Batinić.

- Upravo je to način da građani uzmu stvari u svoje ruke, jer je država servis građana i građani imaju pravo da znaju gde se troši njihov novac. Država mora da im polaže račune, a ne da ih zatvaraju, proganjaju i smatraju ludacima - kaže sociolog Vesko Bojić.

2024 © - Vesti online