Utorak 09.06.2015.
11:13
sputniknews.com

Američki general: Evropa i SAD nemoćne pred Putinom

Reuters
Najopasniji i najcenjeniji lider na svetu: Vladimir Putin

Kin opisuje ruskog predsednika kao "možda najopasnijeg i najcenjenijeg“ svetskog lidera koji je još i veoma popularan u svojoj zemlji.

Odgovarajući na pitanje novinara Foks njuza“ o tome mogu li zemlje G7 "pružiti otpor“ Rusiji, Kin je izjavio da su i Evropa i SAD "bespomoćne“ pred Rusijom. Vladimir Putin, sa svoje strane, odlično zna nedostatke NATO-a i koristi ih, naglasio je američki general.

Kin se ipak pridružio nizu zapadnih eksperata koji optužuju Putina za "aneksiju Krima“ i vojne akcije u Istočnoj Ukrajini. Moskva je ranije više puta odbacivala slične optužbe.

Američki general je dodao da Zapad treba da odgovori na akcije Rusije na dva načina: da pošalje Ukrajini smrtonosno oružje i prebaci više snaga NATO-a u baltičke zemlje, ali da do toga, po njegovom mišljenju, neće doći.

- To su važne stvari, ali ih ne radimo - izjavio je on.

Vladimir Putin je u svom nedavnom intervjuu za italijanski list "Korijere dela sera“ izjavio je da: samo čovek sa bolesnim umom može i da zamisli da će Rusija napasti zemlje NATO-a. Osim toga, ruski predsednik je naveo da su sve akcije Rusije samo odgovor na pretnje na njenu adresu, pritom ograničene po obimu i po razmerama.

2024 © - Vesti online