Utorak 09.06.2015.
11:14
Tanjug

"Orlići" pucaju od samopouzdanja pred duel sa Mađarima

Vesti - D. VUKOVIĆ
Kreću u pohod na četvrtfinale: Veljko Paunović sa "orlićima" napada četvrtfinala Mundobasketa

- Ovo je za nas najvažnija utakmica. Nema razmišljanja ni o Americi, ni o Kolumbiji, ne interesuje nas druge ekipe. Hoćemo da idemo dalje, ne želimo da se zadovoljimo plasmanom u drugi krug. Pred nama je velika šansa, siguran sam da je nećemo ispustiti - rekao je Paunović za sajt FSS.

Paunović protiv Mađarske neće moći da računa na Sergeja Milinkovića - Savića, a šansu bi mogao da dobije Filip Janković ili Marko Grujić. 

- Ako mi selektor ukaže šansu, sigurno ću je iskoristiti, jer se ovakve prilike ne pružaju mnogo puta u životu. Imamo ispred sebe Mađarsku, koja je na papiru autsajder, ali je nikako ne smemo potceniti. Nikad nam nije bilo lako sa njima, nezgodan su rival, ali mi smo bolji - naglasio je Janković. 

Grujić upozorava da njegove saigrače ne sme da uhvati euforija, jer se greške teško ispravljaju kad se igra jedna utakmica. 

- Radujemo se što ćemo igrati u osmini finala jednog ovakvog takmičenja, a ko će istrčati na teren najmanje je bitno. Pokazali smo svetu da Srbija ume da igra vrhunski fudbal, a sada imamo i obavezu više, jer se od nas očekuje dosta. Verujem da ćemo pobediti Mađarsku i posle toga je sve moguće - rekao je fudbaler Crvene zvezde, koji je na svaku utakmicu na Novom Zelandu ulazio sa klupe. 

Utakmica osmine finala između Srbije i Mađarske igra se sutra u šest sati ujutru po srednjeevropskom vremenu.

2024 © - Vesti online