Bolesni, vape za hlebom

D. Đorđević
Radmila Drljača sa decom

Da jedna nevolja stiže drugu govori činjenica da ovih dana preživljavaju pravu golgotu i da su na ivici gladi. Najstariji sin Dražen, nakon boravka u vranjskoj bolnici, pušten je na kućno lečenje sa dijagnozom - bronhijalna astma.

Dar iz Nemačke

Na kućnu adresu ovih dana porodica Drljača je stiglo poštom 100 evra od dobrotvora Slavka Pećanca iz Nemačke, taman da plate kiriju i komunalije. Posetili su ih i aktivisti SNS-a iz Vranja koji su im doneli i pakete sa namirnicama. Za njih dovoljno jer za više odavno ne znaju.

Samo što je izašao iz bolnice, a brižna majka Radmila je otišla kod prijatelja da deci ubere trešnje. Popela se na molerske merdevine i nastradala. Polomila je dva rebra i dobro se ugruvala. Ni ona ni sin jedno vreme neće moći da rade po kućama, da čiste i zarađuju za hleb nasušni.

- Došao nam je crni petak... - uzdiše Radmila kojoj povremeno i dalje šalju pomoć čitaoci "Vesti". Pomoć stiže retko, ali za njih znači puno.

- Bog je jedini, za sve nas. Koliko vi nama podarili stostruko vam se vratilo. Mnogo toga se urotilo protiv nas. Dražen je radio kod privatnika, čuvao kamione kao stražar po smenama i za nekoliko meseci rada nije dobio ni dinar, već je najuren. Strašno kako se ljudi poigravaju sa sudbinom bolesnog mladića i još strašnije što nema kome da odgovaraju - priča suznih očiju Radmila našem novinaru koji ju je posetio ovih dana.

- Svako jutro se pitam kako ćemo naredni dan da preživimo, šta će deca da jedu i da li ćemo završiti na ulici? - kaže ova nesrećna žena, svojevremeno žrtva teškog porodičnog nasilja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online