Nedelja 07.06.2015.
11:32
Vestionline

Dan kada je otišao Dražen

Wikipedia/Steve Lipofsky
Legenda: Dražen Petrović

Na današnji dan, pre tačno 22 godine u saobraćajnoj nezgodi kod Ingolštata poginuo je jedan od najvećih evropskih košarkaša svih vremena, Dražen Petrović.
 

Dražen nije bio običan košarkaš, samo košarkaš. Premda najbolji na svetu, bio je i puno više od običnog sportiste. Svet sporta bio je preuzak za sve ono što je Dražen nudio. Bio je uzor, ne samo deci, već i odraslima. 
 
Petrovićeva predanost košarci, njegov fanatični pristup radu, karakter i neverovatna ljubav prema poslu koji je obavljao su očaravali. Od Dražena je bilo i većih talenata, ali retki su oni koji su mu se približili. Imao je instinkt ubice i čeličnu volju.

Dražen Petrović preminuo je u 29. godini života. Karijeru je počeo u Šibenki, a nastavio u Ciboni, Realu iz Madrida, Portlandu i Nju Džersiju. Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je od 1982. do 1990. (155 utakmica, 3258 poena, 21 poen u proseku), kao i za selekciju Hrvatske (40 utakmica, 1004 poena, 25.1 poena u proseku)
 
Osvojio je, između ostalog, dva srebra i jednu bronzu na OI, zlato i bronzu sa SP, zlato i bronzu na EP, kao i dve titule prvaka Evrope sa Cibonom, državne trofeje...

2024 © - Vesti online