Subota 06.06.2015.
20:31
Tanjug

Vulin poručio svetskim moćnicima: Da ste nas slušali...

Tanjug
Ko bolje zna, nego Srbija: Aleksandar Vulin

- Upozoravali smo svet na zlo koje danas svi prepoznaju u nekakvoj Islamskoj državi. Slušamo je kako preti da će nam trovati decu, kako preti da će nas i mrtve pretresati - naveo je on.

Vulin je istakao da je decenijama unapred o tome pričano, jer niko kao Srbija ne poznaje zlo, budući da nema onog koje ju je zaobišlo, kao ni onog koje nije pobedila.

On je poručio velikima i moćnima da slušaju kada Srbija o tome govori, jer da je tako bilo ranije, svima bi bilo bolje.

- Da ste slušali, vašim kućama bi bolje bilo, gradovi bi vam bili mirniji i vaša deca bi bolje živela - kazao je ministar.

Prema njegovim rečima, Srbija ne traži mnogo već samo da bude slobodna.

- Da braću nikada i nigde ne izgubimo, prijatelje sami biramo, rastemo, napredujemo, da deca budu bolja, zdravija, pametnija i lepša nego što smo mi bili - rekao je Vulin.

Ministar rada prisustvovao je obeležavanju 200. godišnjice Boja na Ljubiću, koja se odigrala 6. juna 1815. godine.

Tom prilikom, čuvajući topove, poginuo je Tanasko Rajić, zapovednik srpske artiljerije. Turci su opkolili njegov položaj i uspeli da ga savladaju. U bici je, međutim, poginuo i turski zapovednik Imšir paša, a Srbi su izvojevali pobedu na Ljubiću.

Obeležavanje 200-te godišnjice Boja na Ljubiću organizovao je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Vlade republike Srbije.

2024 © - Vesti online