Subota 06.06.2015.
18:55
Vestionline

Željkov fijasko!

fenerbahce.org
Katastrofalan završetak sezone: Željko Obradović, trener Fenerbahčea

U finalu šampionata Turske igraće Anadolu Efes - Karšijaka. Ekipa bivšeg selektora Srbije Dušana Ivkovića lako je uzbacila Trabzon 3:0 u seriji, pa će imati priliku da osvoji duplu krunu.

Fenerbahče je imao velike ambicije, a ostali su bez trofeja u ovoj sezoni. Jedina svetla tačka bio je plasman Fenera na F4 Evrolige, gde je tim Željka Obradovića razočarao, izgubivši oba meča, od Reala i CSKA. Od tada forma tima je u strmoglavom padu. Jedva su izbacili desetkovani Galatasaraj u četvrtfinalu, ali je Karšijaka, koju trenira legendarni turski košarkaša Ufuk Saridža očitala lekciju skupocenim Željkovim zvezdama. I pored fijaska, Obradović će ostati trener istanbuskog giganta jer je pre 15-ak dana potpisao novi dvogodišnji ugovor.

- Kao trener ekipe koja je ligaški deo sezone završila na prvom mestu moram da preuzmem odgovornost za eliminaciju i što nam se sezona završila ovako. Ishod polufinalne serije pokazuje da je potrebno da naučimo neke lekcije. Moramo svi zajedno da sednemo za sto i istražimo razloge zbog kojih nam se ovo desilo. Čestitam košarkašima Karšijake, imali su više motiva od nas i potpunosti zaslužili pobedu - rekao je Obradović posle debakla u Izmiru.

U polufinalnim duelima sa Karšijakom, Fener je izgledao kao razbijena vojska. Bjelica i Gaudlok, koji su bili nosioci igre cele sezone, potpuno su podbacili u ovoj seriji, pa tim iz Izmira, koje su predvodili Amerikanci Dikson, Dimbala i Gebrijel, zasluženo ide na noge Anadolu Efesu u finalu turskog šampionata.

2024 © - Vesti online