Petak 05.06.2015.
18:55
Tanjug

Vučić: Nećemo priznati Kosovo, rešićemo slučaj Bitići

Tanjug/Vlada Srbije
Vučić: Nećemo priznati Kosovo

- Ako me pitate da li ćemo da priznamo nezavisnost Kosova ili ne - mi nismo dobili takav zahtev, to ne bi bilo realistično i ne mogu da vam kažem da bismo to uradili - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja posle predavanja koje je održao na Univerzitetu Džon Hopkins u Vašingtonu.

On je podsetio i da pet država članica EU nisu priznale nezavisnost Kosova.

Premijer je rekao da je do sad dosta toga postignuto u dijalogu sa Prištinom, da predstavnici dve strane razgovaraju o svim pitanjima, kao i da su pojačane ekonomske veze između Beograda i Prištine.

- Podržavamo kreiranje boljih odnosa među dva, rekao bih, različita društva. Pojačali smo i ekonomske veze između Beograda i Prištine - istakao je Vučić.

Na pitanje dokle se stiglo sa rešavanjem slučaja ubistva braće Bitići, Vučić je rekao da će Srbija rešiti taj slučaj jer je to obaveza i posao, brzo ili mnogo brže nego što se očekuje.     

- Za razliku od drugih koji su izbegavali da reše to pitanje, mogu da vam kažem da ćemo mi obaviti svoj posao i zaštiti pravdu - rekao je Vučić.

On je rekao da je slučaj Bitići bio strašan zločin i da će Srbija uraditi svoj posao, ne zato što je to veliko bilateralno pitanje između Srbije i SAD i velika prepreka, već zato što bi to bilo veoma pravedno rešenje.  
       

2024 © - Vesti online