Subota 06.06.2015.
06:16
D. N. P. - Vesti

Makić juriša na Zilkićevo mesto

youtube.com/Acif Hadziahmetovic
Kandidat: Bekir Makić, imam iz Novog Pazara

Makića je kandidovao medžlis u Sjenici, čije jezgro je u "neutralnoj" džamiji Ebu-Hnife gde se okupljaju vernici "srednjeg puta" koji zagovaraju pomirenje i koje predvodi upravo Makić.

Aktuelni reis Adem Zilkić izjavio je da se "možda neće kandidovati iz razloga što se država nekorektno odnosi prema Islamskoj zajednici na čijem je čelu i da to može imati teške posledice".

Zilkić zamera državi što u registar crkava i verskih zajednica još nije upisala njegovu IZS i što joj nije vratila ni promil vakufske imovine.

Na mestu novog reisa neki vide i Muhameda Jusufspahića, muftiju beogradskog, koji je, inače i kandidat Srbije za ambasadora u Saudijskoj Arabiji.

- Bekir Makić ne može biti kandidat za reisa IZ Srbije, jer je godinama bio uz Zukorlića, napadao je našu islamsku zajednicu, nazivao nas je otpadnicima i izdajnicima. Zilkić će se sigurno kandidovati, očekujemo da to učini i Jusufspahić- kaže muftija-sandžački Hasib Suljević.

Preokret nakon "davljenja"

Makić je bio veran Zukorliću sve dok se lani nije pojavio sa "gipsom oko vrata" i tvrdnjom da ga je Zukorlić tukao u kabinetu i hteo da ga udavi. Zukorlić je sve negirao.

2024 © - Vesti online