Petak 05.06.2015.
10:55
Vestionline, Alo

Piksi poručio Toletu: Odlazi!

Fonet
Poruka Toletu, pohvala Blateru: Dragan Stojković

- Način na koji se Blater okrenuo i otišao je gospodski! Čovek je i pored nove pobede na poslednjim izborima shvatio da nisu baš svi za njega i to mu je bilo dovoljno da se iz moralnih razloga povuče i prepusti mesto nekom mlađem i sposobnijem. Nije dozvolio da se diže revolucija, te da se fudbal raspadne. Mnogi i u Srbiji treba da postupe kao on - rekao je Piksi za "Alo", a na pitnje na koga tačno misli kao iz topa je odgovorio:

Odbio ponudu FIFA

Reuters

- Imao sam ponuda od strane FIFA i ranije, čak i da budem član Izvršnog odbora. I dalje više volim da sam bliže terenu - otkriva Piksi.

- Jedan od takvih ljudi u našem fudbalu je Tomislav Karadžić. Neka se ugleda na Blatera, makar s moralnog aspekta. Ukoliko se stalno pojavljuju zamerke, ali i teške optužbe na nečiji rad, ako je to glas narodna, fudbalskih radnika, nije mi jasno zašto taj isti Tole toliko želi tu fotelju.

Što se tiče Blaterove ostavke, Stojković veruje da nije "muljao", odnosno da čist izlazi iz FIFA.

- Čini mi se da je radio dobre stvari za fudbal. Njegov odlazak doživljavam kao nešto dobro, ali čisto sumnjam da je bio umešan u malverzacije koje ovih dana potresaju FIFA.

Piksi kao Sepovog naslednika vidi...

- Mišela Platinija! Samo ukoliko bude imao motiva da se upusti u takav posao - zaključio je Stojković.

2024 © - Vesti online