Četvrtak 04.06.2015.
22:14
Srna

Srpski opanak "završio" u korejskom časopisu

Tanjug
Opanci nezaobilazni u srpskoj narodnoj nošnji

U tekstu su opisane gotovo sve kategorije koje se nalaze na listi nematerijalne kulturne baštine Srbije, kao što su pirotski ćilim, grnčarija iz Zlakuse, naivno slikarstvo iz Kovačice, tradicionalno srpsko kolo i drugi, kao i gastronomski specijaliteti belmuž, mantije, pirotski sir - saopštila je Turistička organizacija Srbije.

"Internacionalni magazin nematerijalne baštine" je časopis iz Narodnog muzeja Južne Koreje, u kojem se objavljuju naučni i stručni radovi na engleskom jeziku posvećeni promociji razumevanja svih aspekata nematerijalne baštine u svetu, kao i komunikaciji istraživanja na primerima dobre prakse.

Časopis je inspirisan Konvencijom Uneskoa 2003. godine za očuvanje nematerijalne kulturne baštine i izlazi jednom godišnje.

Uz objavljivanje časopisa, korejski Narodni muzej dokumentuje i sakuplja dokaze svakodnevnog života lokalnih zajednica tokom svojih terenskih istraživanja o narodnoj kulturi.

Ovo izdanje časopisa predstavlja 10 odabranih rukopisa koji se bave kulturnom baštinom Srbije, Meksika, Filipina, Turske, Indije i Kine.

2024 © - Vesti online