Četvrtak 04.06.2015.
18:07
informer.rs, telegraf

Albanke veruju Srbima da im idu "pod nož"

Reuters/F.B.
Masovno ugrađuju silikone i rade druge estetske operacije u beogradskim privatnim klinikama

Prema rečima vlasnika klinika i poznatih beogradskih hirurga, Albanke ne žale novac za svoju lepotu, a u srpskoj prestonici sve što žele mogu da obave jeftinije i bolje nego bilo gde u regionu.

Kako pišu mediji, Albanke su vrlo probirljive i traže da ih operišu naši najbolji estetski hirurzi.

- Već nekoliko godina žene sa Kosova, ali i iz Albanije, bukvalno opsedaju naše klinike! Najviše su zainteresovane za estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju, ali u poslednje vreme, kada su videle koliko smo ispred njih po pitanju kadra i opreme, počele su da dolaze i na složenije medicinske intervencije. Na našoj klinici upravo leži Albanka kojoj smo ugradili silikone. Ona je jedna od mnogih pacijenata iz južne srpske pokrajine koji su prošli kroz našu kliniku - otkriva za Informer vlasnik jedne privatne klinike koja se nalazi u centru Beograda.

Neće da se mešaju sa Srpkinjama

Albanke koje u Srbiju dolaze na estetske operacije veoma su zahtevne i ne žele da budu u istim sobama sa pacijentkinjama iz Srbije. Isključivo traže zasebne apartmane, a hranu naručuju u restoranima.

- Veoma su nedruželjubive! Uglavnom vreme provode u svojim apartmanima, ne druže se sa drugim pacijentima, veoma su izbirljive po putanju hrane, koju naručuju isključivo iz restorana za koji su ranije dobili preporuku. Vrlo su galantne i nije im važna cena, ali zahtevaju vrhunski tretman - otkriva izvor Informera iz jedne privatne beogradske klinike za estetsku hirurgiju, gde je samo u toku prošle godine operisano tridesetak Albanki.

Direktorka beogradske Opšte bolnice "Ana Lajf" Ana Miholjčić kaže za Informer da ih često posećuju i žene i muškarci sa Kosova, ali i iz Albanije.

- Skoro smo imali dve pacijentkinje iz Albanije, u pitanju je bila estetska hirurgija. Dolaze nam pacijenti iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali sa Kosova ih ima baš mnogo. Privlače ih niske cene i stručan kadar, to sebi ne mogu da priušte u svojim gradovima - ističe dr Miholjčić.

I u beogradskoj bolnici "Bel medic" Albanci su redovni pacijenti.

- Kod nas Albanci ne dolaze samo zbog estetskih operacija, već i zbog ozbiljnih zahvata. Često su to onkološki pacijenti, kojima operišemo tumore. Oni na Kosovu, u Makedoniji ili Albaniji ne mogu da reše svoj problem, pa se obraćaju našim specijalistima - kaže medicinski direktor "Bel medica" dr Ivana Petrović.

U medicinskom klubu "Afeja", koji putem interneta umrežava lekare i pacijente, kažu za Informer da pacijenti sa Kosova dolaze u Srbiju jer im se ovde nudi širok spektar zdravstvenih usluga, daleko savremenija oprema, kao i mogućnost da ih leče vrhunski stručnjaci.

- Prema našim saznanjima Albanci kod nas najčešće dolaze zbog estetskih operacija, ali i radioloških ispitivanja, stomatoloških usluga i konsultativnih pregleda kod naših specijalista. Oni veruju našim lekarima, a rukovode se preporukama ili se o našim stručnjacima informišu putem interneta - ističu u "Afeja klubu".

2024 © - Vesti online