Četvrtak 04.06.2015.
10:55
Tanjug

Izetbegović: Vučić je moćan političar koji pruža ruku

Reuters/D.R.
Izetbegović veruje Vučiću kada kaže da je pogrešio i da bi da ispravi greške

- Vučić nas zove da posetim Beograd i da se relaksiraju odnosi. Voleo bih da neko dođe u Srebrenicu i da tako pripremimo sastanak. Nismo još odredili format sastanka - rekao je Izetbegović.

On kaže da bi svi trebalo da budu imuni na ratove navodeći da su Bošnjaci i Srbi tri puta imali ratove i sukobe, rušili sve i pravili ponovo zajedno.

- Trebalo bi da budu pametni posle stogodišnjeg iskustva. Imamo veoma moćnog srbijanskog političara i sagovornika koji pruža ruku - rekaoje Izetbegović.

Na napomenu voditelja emisije Pressing da je Vučić u ratu izjavljivao da treba ubijati stotinu muslimana za svakog ubijenog Srbina, Iztebegović kaže da novinari sateruju političare u ćošak.

- Čovek uporno govori da je napravio greške, da se kaje i da ima potrebu da popravi neke stvari. Nama treba mir, ovim narodima treba mir, a mi imamo obaveze u SSP-u - prokomentarisao je Izetbegović.

Prema njegovim rečima, oni koji negiraju genocid treba da se stide što su se na taj način odnosili prema toj patnji.

- Ići će ti odnosi uzlaznim putem, odnosi Srba i Bošnjaka, biće uvek spoticanja, ali će to ići uzlaznom putanjom - zaključio je Izetbegović.

2024 © - Vesti online