Četvrtak 04.06.2015.
12:00
Đ. Janković - Vesti - Foto: Đ. Janković

Lozničanka pomaže svom zemljaku

Đ. Janković
Postali prijatelji: Ljubinka Marković i Lazar Petković

Ona redovno u "Vestima" čita o ovom hrabrom mladiću, a u januaru su se i lično upoznali kada je boravila u Loznici. Kako je rekla prilikom njihovog prvog susreta, potreslo ju je što tako mlad čovek ima zdravstvene probleme, a oduševio ju je njegov optimizam u višegodišnjoj borbi protiv opake bolesti.

Dijasporci u poseti

I zemljaci iz Nemačke, koji žele da ostanu anonimni, obavestili su nas da će uplatiti po 100 evra za lečenje Lazara Petkovića i osmogodišnjeg Vladimira Đorđevića iz Pančeva. Takođe, početkom jula će boraviti u Srbiji kada će posetiti i našu štićenicu samohranu majku
Dušicu Premović iz Prislonice kod Čačka koju će takođe iznenaditi svojim prilogom. "Vesti" se zahvaljuju.

Tada mu je dala isti iznos, a i sada je to učinila sa željom da bar malo pomogne sakupljanje novca za poslednju Lazarevu terapiju u Moskvi. Lazar se zahvaljuje svojoj zemljakinji na podršci i nada se njihovom skorom susretu u zavičaju. Krajem juna ili početkom jula Lazar bi trebalo da ode još jednom u Moskvu na Kliniku za biohronoterapiju i, u šta čvrsto veruje, uspešno zaokruži višegodišnje lečenje. "Svima hvala i ne brinite, ja se jako dobro osećam", poručuje Lazar koji je dalje u kontaktu sa našom zemljakinjom iz Berlina, anonimnom darodavkom što je njegov odlazak na lečenje u februara ove godine pomogla sa donacijom od 1.500 evra.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

 

2024 © - Vesti online