Sreda 03.06.2015.
12:33 >> 17:43h
Tanjug

Đaci sa fantomkama i replikom pištolja ukrali dnevnik u Kotežu

Fonet
Deca lako otkrivena

Policijski službenici su nakon privođenja kod dvojice izvršioca pronašli jednu repliku pištolja crne boje, nož, fantomku i naočare.

Pregledom terena u naselju i oštećeni dnevnik i protiv njih će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, navedeno je u saopštenju.

"Dnevnik je u funkciji, biće zaključene ocene"

Školski dnevnik, odnet iz učionice škole u Kotežu, pronađen je i u funkciji je, pa zaključne ocene na kraju škole godine neće biti dovedene u pitanje, rekla je Tanjugu koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja pri Ministarstvu prosvete Biljana Lajović i navodi da je važno da se o čitavom slučaju utvrdi istina da bi, kako kaže, znali na koju stranu da orijentišemo delovanje.

- Mora da se radi i sa decom koja su to učinila i sa decom koja su to doživela ali i sa roditeljima - rekla je koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja, ukazavši na važnu ulogu porodice u vaspitavanju dece.

Lajović nije želela da govori o identitetu dece koja su učinila to krivično delo, jer je, kako kaže, reč o maloletnicima a u Ministarstvu prosvete čekaju i podatke iz policije i škole, kao i nalaz inspekcije.

2024 © - Vesti online