Nedelja 02.05.2010.
13:26
Tanjug

Neverovatno je da Šešelju nije okončan postupak

On je istakao da je neverovatno što još nije okončan postupak protiv Šešelja zbog nepoštovanja suda.


Krasić je na konferenciji za novinara rekao da očekuje da se na statusnoj konferenciji obelodani najvažniji materijal za optužnicu i vođenje postupka i da se Šešelj izjasni o optužnici.


"Neverovatno je da isto pretresno veće koje je sudilo u prvom postupku za nepoštovanje suda nije uspelo da završi postupak", kazao je on, ocenivši da je reč o još jednoj zloupotrebi Haškog suda.


Šešeć je 4. februara ove godine drugi put optužen za nepoštovanje suda zbog objavljivanja podataka u knjizi o 11 zaštićenih svedoka.


Krasić je rekao da očekuje da se 11. maja pojavi poslednji svedok suda u postupku protiv lidera radikala za ratne zločine, posle čega bi, verovatno, trebalo da se donese odluka da li su ispunjeni uslovi za oslobađajuću presudu. On je dodao da za sledeću nedelju nije planiran nastavak suđenja lideru Srpske radikalne stranke.


Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja rata u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991-1993. godine.


Lider radikala je 21. januara 2009. dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.


Šešelj je 24. jula prošle godine osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda, a on je 5. oktobra podneo žalbu na tu presudu.

2024 © - Vesti online