Sreda 03.06.2015.
04:30
b92.net

Majonez treba preskočiti! Evo i zašto

ninjablenderrecipes.net
Ako ga već volite probajte da ga napravite sami

1. Njegova tekstura je želatinasta - Zahvatite kašiku majoneza iz tegle i obratite pažnju kako on zaista izgleda. Želatinaste je teksture, i nije u potpunosti kremast.

2. Otupljuje druge ukuse - U slučaju da ste preterali u čili začinu, majonez može da smanji ljutinu. Ipak, oni koji ne vole majonez, smatraju da majonez ne daje nikakav specifičan ukus a istovremeno "ubija" ukus hrane preko koje je nanet.

3. Koristi se kao vezivo - Složićete se da je majonez savršena osnova za paste, jaja i tuna salate. Ipak, on se koristi kao osnova za spremanje hrane zato što pomaže da se sastojci drže zajedno, što olakšava spremanje i pripremu jela. Ali, da li nam je zaista neophodan? Definitvno ne. Grčki jogurt može pružiti istu kremastu strukturu, sa dodatkom proteina.

4. Ne sadrži mnogo hranljivih materija - Majonez je odličan izvor zdravih masti, posebno Omega 3 masnih kiselina, ali on ne sadrži vlakna, proteine ili neke druge materije. To govori da majonez nije preterano zdrava namirnica.

5. Zadržavanje ukusa - Majonez se zadržava u ustima veoma dugo posle poslednjeg zalogaja, što kod nekih ljudi može izazvati loš zadah.

2024 © - Vesti online