Sreda 03.06.2015.
03:30
Vestionline

Konačno! Ovo je nova "opel astra"

opel.com
Za sada gledajte i uživajte. Više detalja biće poznato na jesen

Potpuno nova generacija modela koji je do sada prodat u 24 miliona primeraka, pleni privlačnim izgledom skladnih proporcija i prema viđenom (ako i cena bude proporcionalna), može se reći da Opel ponovo ima hit model u kompaktnoj klasi.

Iako u centimetrima nije porasla u odnosu na prethodnu generaciju, iz Opela tvrde da nova "astra" u unutrašnjosti raspolaže sa mnogo više prostora. Nova generacija izgleda sportskije nego ranije, a zasniva se na sasvim novoj laganoj arhitekturi, zbog čega je lakša čak 200 kilograma od aktuelnog modela. 

Pokretaće je motori najnovije generacije, a ponudiće i opremu za udobnost i sisteme bezbednosti koji su se ranije mogli sresti samo u višim segmentima.

Enterijerom dominiraju vrhunski udobna sedišta s funkcijom masaže, ventilacije i podešavanja po širini, a obezbeđena je i izvanredna mogućnost povezivanja zahvaljujući Opel OnStar sistemu. Premijeru u novoj "astri" doživljava i informaciono-multimedijski sistem IntelliLink R 4.0 koji je kompatibilan sa servisima Apple CarPlay i Android Auto.

Nova "astra" će biti prvi auto u klasi sa IntelliLux pametnim potpuno LED svetlima. Na kraju, ona kombinuje efikasnost sa elegancijom i u Opelu se nadaju da će redefinisati segment kompaktne klase po pitanju inovacija.

Potpuno nova motorna ponuda sadrži motore od 95 do 200 KS. Dizel ponudu zastupa novi 1,6-litarski CDTI sa 95 KS, a benzinsku uvodni trocilindarski 1,0-litarski Turbo Ecotec sa 105 KS te 1,4-litarski potpuno aluminijumski turbo-benzinac sa 145 KS i okretnim momentom od 250 Nm koje postiže u rasponu od 1.800 do 4.000 obrtaja.

Svi detalji o motorizaciji, opremi i tehnički podaci biće poznati uoči svetske premijere na Salonu automobila u Frankfurtu ove jeseni.

2024 © - Vesti online