Utorak 02.06.2015.
13:17
Vestionline, Tanjug

Legenda koja nije verovala u Suareza

Reuters
Mislio da je za Suareza bolje da ide u Italiju: Marko van Basten

Kontraverzni ofanzivac prošlog leta stigao je na "Kamp Nou" iz Liverpula i za katalonski tim postigao 24 pogotka u svim takmičenjima.

- Očekivao sam od njega da postane zaista dobar fudbaler, ali nisam verovao da može da igra u timu kakav je Barsa. Mislio sam da će mu više odgovarati Juventus ili Inter, jer se u Italiji igra drugačiji fudbal nego u Barseloni - rekao je Van Basten za "Sport". 

On je dodao da se Urugvajac odlično prilagodio stilu igre koji gaje šampion Primere.

 - Barsa igra veoma pametan fudbal, igrači su blizu i dobro su tehnički potkovani. Mislim da je Luis više napadač, koji vreba iz kontre i tu traži svoju šansu. On to radi na čudesan način, ali ne igra tako u Barseloni - objasnio je Van Basten, koji je tokom karijere branio boje Ajaksa i Milana.

Reuters
Dokazao se: Luis Suarez

Sa "roso-nerima" je osvojio dve titule prvaka Evrope, dok je sa "kopljanicima" trijumfalno okončao Kup pobednika kupova.

Za reprezentaciju Holandije je odigrao 58 mečeva i postigao 24 gola, ukuljučujući i spektakularan volej u finalu šampionata Evrope 1988. godine protiv Sovjetskog saveza. Od 2004. do 2008. je obavljao funkciju selektora "zemlje vetrenjača", a tokom trenerske karijere sedeo je na klupama Ajaksa, Herevena i AZ Alkmara.

2024 © - Vesti online