Nedelja 02.05.2010.
11:39 >> 13:14h
Tanjug

Izgradnja jeftinih stanova u Beogradu od kraja avgusta

Ministar odbrane Dragan Šutanovac (u sredini) i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić (levo) ranije su najavili početak izgradnje 5.000 stanova
 

"Mislim da će Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje, koje je u to uključeno od početka, vrlo brzo obaviti svoj deo posla. Ostalo je da druga ministarstva obezbede finansijska sredstva i druge potrebe da bi se taj posao realizovao", rekao je Rodić.

On je rekao da PKS još nema informacije kada će finansijska konstrukcija biti zatvorena, dodajući da građevinaska operativa čeka taj posao.

"Mnogo je veliko interesovanje za taj posao, ne samo kod izvođača radova, nego i kod kupaca, zbog cene kvadrata od 1.290 evra u toj zoni", rekao je Rodić.

On je istakao da će država sigurno sa takvim merama moći da pospeši građevinsku operativu ne samo u Beogradu već i u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i svuda gde postoji državno zemljište.

Ministarstvu odbrane i Vojsci 21% izgrađenih površina

Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije pripašće, po ugovoru sa Građevinskom direkcijom Srbije, 21 odsto izgrađenih površina na prostoru kasarne na Voždovcu, odnosno oko 52.500 metara kvadratnih. Nosilac projekta je, u ime Vlade Srbije, Građevinska direkcija Srbije koja će deo kompleksa graditi sopstvenim sredstvima, a deo iz bankarskih kredita, u skladu sa Uredbom o subvencionisanju finansiranja radi omasovljenja stambene izgradnje.

Rodić je kazao da to što će cena stanova biti primerena kupovnoj moći stanovništva nikako ne znači da će biti izgrađeni na uštrb kvaliteta, kao i da će na toj lokaciji biti primenjene najnovije tehnologije i materijali koji se trenutno koriste u EU.

Na prostoru kasarne, prema njegovim rečima, biće pretežno izgrađeni jednosobni, jednoiposobni, dvosobni i možda trosobni stanovi. Moderni stambeni kompleks će pored stanova imati i garaže, tržne centre, ambulante, obdaništa i škole, dodao je Rodić.

2019 © - Vesti online