Ponedeljak 01.06.2015.
20:26
Tanjug

Toletu se drma stolica, najavljeni izbori!

Tanjug
Kraj ili ne? Tomislav Karadžić, predsednik FSS

Karadžić je na sednici Izvršnog odbora u Sportskom centru u Staroj Pazovi informisao članove da planira sazivanje sednice u prvoj polovini jula.

Do tada će predsednik FSS obaviti razgovore sa svim predsednicima regionalnih saveza da bi bili usklađeni stavovi oko eventualnih vanrednih izbora na svim nivoima, što podrazumeva vreme i proceduru za održavanje oko 400 sednica skupština u bazama.

- Niko ne treba da se boji izbora. Uz poštovanje procedure, svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti - rekao je Karadžic.

Na Izvršnom odboru diskutovano je i o situcaciji u Fudbalskom savezu Vojvodine o kojoj su članove informisali predsednik FSV Dragan Simović i Marjan Rnić.

- Konstatovano je grubo kršenje Statuta i u skladu sa članom 81. i članom 82. FSV biće upozoren na nepravilnosti zvaničnim pisanim dokumentom, koji će im biti upućen u hitnom roku. Od FSV zatraženo je da otkloni sve nedostatke, a ukoliko to ne učini, Izvršni odbor FSS je dao ovlašćcenje Odboru za hitna pitanja FSS da uvede privremene mere u Fudbalski savez Vojvodine - navodi se u saopštenju.

U nastavku sednice komesar za integritet FSS Milovoj Mirkov obavestio je članove Izvršnog odbora FSS o pristigloj dokumentaciji UEFA u vezi sumnji na regularnost utakmica u Super ligi. 

Jednoglasno je zaključeno da svi zvanični dokumenti UEFA, kao i rezultati interne istrage komesara za integritet, budu poslati tužilaštvu na dalji postupak. Članovi Izvršnog odbora FSS neće komentarisati ništa po tom pitanju, a sve u cilju valjane i pravovremene istrage zvaničnog organa Republike Srbije. Istovremeno je usvojena inicijativa da se formira specijalno telo, sastavljeno od predstavnika tužilaštva, policije i Fudbalskog saveza Srbije, koje će se ubuduće baviti svim opravdanim sumnjama u regularnost utakmica.

2024 © - Vesti online