Nedelja 31.05.2015.
18:13
Vestionline

Ana: Emotivna? Mi Srbi smo "zapaljivi"

Reuters
Emotivna: Ana Ivanović

Ana je u osmini finala posle velike borbe, pre svega u prva dva seta, trijumfovala nad Jekaterinom Makrovom - 2:1 (7:5, 3:6, 6:1).

- Nisam se osećala sveže. Dosta dug dan, puno čekanja (kiša prekinula duel, porim. aut.) i naporni poeni... Ponosna sam što sam u bitnim momentima odigrala sjajno - rekla je Ivanovićeva novinarima u Parizu.

O prvom četvrtfinalu još od 2008. godine...

- Deluje kao da je to bio neki drugi život. Vreme leti! Ne mogu da verujem da je prošlo toliko godina. Zaista neverovatan osećaj - istakla je Ana koja je upravo 2008. podigla trofej na Garosu.

- Prezadovoljna sam. Nije bilo nimalo lako, pre svega mislim na uslove. Duvao je jak vetar i u nekim momentima je bilo teško kontrolisati lopticu.

Sledeća srpskoj lepotici biće Jelina Svitolina, koja je u svih dosadašnjih šest duela bila zauzstavljena od strane naše teniserke.

- Dosta je napredovala, a uz to igra odlično na RG. Odgovaraju joj uslovi, očigledno. Za mene je bitno da se koncentrišem na sopstvenu igru, kao što sam to radila do sada i smatram da imam veliku šansu.

Na konstataciju novinara da je sada bila još emotivnija nego inače, Ivanovićeva se nasmejala i rekla: 

- Možda zato što sam Srpkinja...Svi Srbi su takvi, emotivni smo i "zapaljivi".Svaki igrač je drugačiji, samo je pitanje kako će karakter uticati na tebe. Bilo je perioda kada su mi ljudi govorili: "Moraš da budeš manji entuzijasta i emotivac na terenu". Više energije bih sebi oduzela ukoliko bi se trudila da to izbacim iz sebe. Uzbudim se, to je deo moje ličnosti i volim to kod sebe - zaključila Ana Ivanović.

2024 © - Vesti online