Nedelja 31.05.2015.
14:23
Srna

"Srpska policija odlučno protiv terorista"

Tanjug
Dva veka sprske policije: ministar Nebojša Stefanović

- Policija i Vlada neće dozvoliti da Srbija bude plen terorista - izjavio je Stefanović na svečanosti na poligonu u Makišu.

On je podsetio da je policija u proteklom periodu uspešno razbila kanale trgovine ljudima, kao i kanale za šverc droge, ali i rešila "najteže i monstruozne zločine koji su opteretili javnost".

- Policija neće dozvoliti da nam otimaju decu, nećemo dozvoliti nasilje u porodici i niko neće biti spokojan, jer će ga stići ruka zakona - rekao je ministar policije.

On je naglasio da se srpska policija gradi već dva veka i poručio policajcima da savesno obavljaju svoje zadatke i sačuvaju stečeni ugled.

- Bilo je neophodno puno dobrih dela da se osvoji reputacija, a samo jedno loše da se ona izgubi - upozorio je Stefanović.

Nakon obraćanja ministra na poligonu u Makišu je izvršen defile policijskih službenih i borbenih vozila i pripadnika MUP-a Srbije i održana taktička vežba policijskih jedinica, kojoj su prisustvovali i premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministri i poslanici.

Ranije danas, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položio je povodom praznika venac na spomen-ploču prvom ministru policije Srbije Jakovu Nenadoviću, dok je direktor policije Milorad Veljović položio venac na Čukur-česmi.

Policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obeležavaju svoj dan u znak sećanja na 1862. godinu kada se dogodio višednevni sukob srpske žandarmerije i turske posade beogradske tvrđave nakon ubistva srskog dečaka kod Čukur- česme.

2024 © - Vesti online